Väntad seger för Rögle som förlänger vinstsviten

Allt talade för seger för Rögle, och så blev det också när det formstarka laget mötte VIK Hockey J20 på hemmaplan. Efter segersiffrorna 3-1 (1-0, 2-0, 0-1) har nu Rögle fyra raka segrar. VIK Hockey J20 har sex förluster i rad i J20 Nationell södra herr.

Rögles huvudtränare Adam Bengtsson om matchen:

– Jag tycker att vi gör en stabil laginsats rakt igenom. Vi sitter ihop genom våra lagdelar utan puck och flyttar pucken på ett bra sätt fram i banan. Bra boxplay och powerplay som hjälper oss vinna matchen.

Rögle tog ledningen efter 13 minuters spel, genom Isak Norlin assisterad av Max Karlsson och Isac Solberg. I andra perioden var Rögle starkast och gick från 1-0 till 3-0 genom mål av Love Gath och Isac Solberg. 10.40 in i tredje perioden nätade VIK Hockey J20:s Filip Karlsson på pass av Hugo Ingemarsson och reducerade för VIK Hockey J20. Mer än så blev det dock inte för VIK Hockey J20.

Rögles Max Karlsson hade tre assists och Isac Solberg stod för ett mål och två assists.

Det här betyder att Rögle ligger på andra plats i tabellen, och VIK Hockey J20 är på sjunde plats. Noteras kan att Rögle sedan den 26 september har avancerat fyra placeringar i tabellen.

Rögle möter Färjestad i nästa match hemma fredag 4 oktober 19.00. VIK Hockey J20 möter samma dag Malmö hemma.