Väntad seger för Leksand som förlänger vinstsviten

Allt talade för seger för Leksand, och så blev det också när segermaskinen mötte Luleå på bortaplan. Efter segersiffrorna 4-3 (1-1, 1-1, 1-1, 1-0) efter förlängning har nu Leksand sju raka segrar. Luleå har fyra förluster i rad i J20 Nationell norra herr.

Segermålet för Leksand stod Liam Persson för 1.10 in i förlängningen.

Luleå tog ledningen efter 9.18, genom Casper Juustovaara Karlsson assisterad av Linus Funck och Jakob Ihs Wozniak.

Leksand kvitterade till 1-1 efter 13.09, när Zaki Crookes hittade rätt på pass av Tinus Luc Koblar och Liam Persson.

Luleå tog ledningen på nytt efter 20.52, när Elias Knoester fick träff framspelad av Filip Holst-Persson och Oliwer Sjöström.

Efter 18.45 i andra perioden slog Victor Johansson till, på pass av David Back Nilsson och Dennis Altörn och kvitterade för Leksand. Efter 2.03 i tredje perioden gjorde Luleå 3-2 genom Filip Holst-Persson.

Leksand kvitterade till 3-3 genom Dennis Altörn efter 13.49 av matchen. I förlängningen tog det 1.10 innan Leksand också avgjorde till 3-4. Stor matchhjälte blev Liam Persson.

Det här var Luleås tredje uddamålsförlust den här säsongen. Det var även Leksands tredje uddamålsseger.

För Luleå gör resultatet att man nu ligger på sjunde plats i tabellen, medan Leksand leder serien. Ett fint lyft för Leksand som låg på åttonde plats så sent som den 6 september.

Söndag 22 september möter Luleå Mora hemma 11.00 och Leksand möter Skellefteå AIK J20 borta 12.00.