Uddamålsseger för Växjö mot HV 71

Hemmalaget Växjö tog en uddamålsseger i matchen mot HV 71 i Vida Arena. Laget vann matchen i SHL på lördagen med 4-3 (1-0, 2-1, 1-2).

Växjö tog ledningen efter fem minuters spel, genom Victor Stjernborg framspelad av Joel Persson och Sebastian Strandberg. Efter 4.52 i andra perioden nätade Mattias Tedenby, framspelad av André Petersson och Tanner Kero och kvitterade för HV 71.

Växjös Zachary Giuttari gjorde 2-1 efter 9.39 på pass av Ludvig Nilsson och Keegan Lowe.

Joel Svensson gjorde dessutom 3-1 efter 14.07 på pass av Otto Koivula och Elias Rosén.

HV 71 reducerade dock till 3-2 genom Radan Lenc tidigt i tredje perioden av matchen.

Växjö gjorde 4-2 genom Felix Robert efter 12.52 och kom allt närmare segern.

HV 71 reducerade dock till 4-3 genom André Petersson när bara två minuter återstod att spela, och skapade åter spänning i matchen.

När lagen möttes senast slutade det med seger för Växjö med 4-2.

I nästa match, tisdag 24 september 19.00, har Växjö Färjestad hemma i Vida Arena, medan HV 71 spelar hemma mot Skellefteå.