Uddamålsseger för Nyköping hemma mot Sollentuna

Hemmalaget Nyköping vann matchen mot Sollentuna i J20 Region öst herr. Resultatet i måndagens match i Stora Hallen blev 4-3 (1-1, 3-1, 0-1).

Första perioden var jämn. Sollentuna inledde bäst och tog ledningen genom Philip Jacobson efter 8.21, men Nyköping kvitterade genom Joar Packalén i slutet av perioden. Nyköping tog ledningen med 2-1 genom Hugo Johansson efter 1.44 i andra perioden.

Sollentuna kvitterade till 2-2 genom Todd Tjernlund efter 6.20 av perioden.

Nyköping gjorde dock två snabba mål och gick från 2-2 till 4-2, målen av Valter Björnsson och Alexander Åkerfelt. De två minuterna blev direkt matchavgörande. Sollentuna reducerade till 4-3 med 1.47 kvar att spela genom Eric Hovmöller på pass av Isak Ringqvist och Gustav Wiklund. Men mer än så orkade Sollentuna inte med.

Det här var Nyköpings andra uddamålsseger den här säsongen. Förlusten var också Sollentunas fjärde uddamålsförlust.

För tabellens utseende betyder det här att Nyköping ligger på femte plats medan Sollentuna har niondeplatsen.

Lördag 12 oktober möter Nyköping Nacka hemma 11.30 och Sollentuna möter Vallentuna hemma 18.30.