Tyringe vann mot Västervik – trots underläge

Inför sista perioden var Västervik i ledningen med 2-0 i Tyrs Hov Sportcentra. Men Tyringe vände och vann. Till slut blev det 3-2 i matchen i HockeyEttan södra.

Algot Blomdahl- Arnoldsson stod för Tyringes avgörande mål 15.40 in i tredje perioden.

Det var första segern för Tyringe, efter 1-2 mot Alvesta i premiären.

Västervik tog ledningen efter fem minuters spel, genom Gustav Lindberg på pass av Oskar Ståhl. Efter 14.27 i andra perioden slog Oskar Ståhl till, på pass av Gustav Lindberg och Emil Öhrwall och gjorde 0-2. Tyringe gjorde dock tre raka mål i tredje perioden och gick från underläge 0-2 till ledning med 3-2. Tyringes mål gjordes av Jesper Ahlgren, Liam Blomquist och Algot Blomdahl- Arnoldsson. Blomdahl- Arnoldssons 3-2-mål kom med 04.20 kvar av matchen.

Tyringe möter Pantern i nästa match hemma fredag 27 september 19.00. Västervik möter samma dag Mörrum hemma.