Två snabba mål gav Calgary två poäng mot Edmonton

Matchen mellan hemmalaget Edmonton och gästande Calgary var jämn ända till den tredje perioden. Där avgjorde Calgary med två snabba mål – genom Anthony Mantha till 1-2 och drygt två minuter senare Justin Kirkland till 1-3 och vann matchen i NHL med 4-1 (0-1, 1-0, 3-0).

Edmonton startade matchen piggt och tog ledningen direkt i matchöppningen. Efter bara 1.18 slog Jeff Skinner till på pass av Mattias Ekholm och Connor McDavid. Efter 7.30 i andra perioden slog Rasmus Andersson till, och kvitterade för Calgary. Calgary spelade bra i tredje perioden och gick från 1-1 till 1-4 genom mål av Anthony Mantha, Justin Kirkland och Connor Zary och avgjorde matchen. Det sista målet kom med 24 sekunder kvar att spela.

Rasmus Andersson gjorde ett mål för Calgary och spelade fram till två mål.

Edmonton har haft en tuff start på serien och är helt utan poäng efter tre spelade matcher. Calgary har sex poäng.

Nästa gång lagen spelar i serien är onsdag 16 oktober. Då möter Edmonton Philadelphia i Rogers Place 04.00. Calgary tar sig an Chicago hemma 03.00.