Två mål för Darels Uljanskis när AIK besegrade Leksand

AIK vann mötet med Leksand hemma med 4-3 (2-1, 2-2, 0-0) på lördagen i J20 Nationell norra herr.

Leksands tränare Jörgen Bemström om matchen:

– Vi bjuder AIK på för billiga mål och målchanser vilket gör att vi får jobba i uppförsbacke hela matchen. AIK vinner igen på att de tävlar bättre i man man duellen än oss vilket är alldeles för dåligt. Gäller att städa av denna prestation och en härlig utmaning imorgon mot Djurgården.

Segern var AIK:s sjunde på de senaste åtta matcherna, och femte raka segern på hemmaplan.

AIK startade matchen piggt och tog ledningen direkt i matchöppningen. Efter bara 3.55 slog Darels Uljanskis till på pass av Elliot Sigrell och Matteo Wagner.

Leksand kvitterade till 1-1 efter 9.58, när David Back Nilsson hittade rätt framspelad av Lucas Nordström och William Wiman.

AIK tog ledningen på nytt efter 15.34, genom Lukas Schünzel assisterad av Elliot Sigrell och Eddi Sandberg.

AIK gjorde två mål i andra perioden och gick från 2-1 till 4-1, målen av Gustav Sjöqvist och Darels Uljanskis. Det rycket avgjorde matchen.

Andro Kaderli och Liam Persson reducerade två gånger om och skapade riktig nerv, men närmare än 4-3 kom inte Leksand. I tredje perioden höll AIK i sin 4-3-ledning och vann.

AIK:s Elliot Sigrell hade tre assists.

Det här var AIK:s tredje uddamålsseger den här säsongen. Förlusten var också Leksands andra uddamålsförlust.

För AIK gör resultatet att man nu ligger på femte plats i tabellen, medan Leksand fortfarande leder serien, ett poäng före Djurgården. Noteras kan att AIK sedan den 3 oktober har avancerat sex placeringar i tabellen.

AIK tar sig an Mora i nästa match hemma söndag 27 oktober 12.00. Leksand möter samma dag 13.00 Djurgården borta.