Kalmars succé fortsätter – knäckte SSK

SSK har spelat bra i Hockeyallsvenskan och inför matchen borta mot Kalmar hade laget tagit fem raka segrar. På onsdagen tog det stopp och matchen i Hatstore Arena slutade 4-2 (2-1, 1-0, 1-1). Det var första förlusten sedan den 27 september för SSK.

Kalmar besegrade Södertälje. Foto: Simon Hastegård/Bildbyrån

Kalmars tränare Viktor Tuurala:

– En jämn hockeymatch. Vi tycker vi är det spelförande laget i ungefär halva matchen, bra oktoberhockey från vår sida. Därefter får vi verkligen gnugga i stukturen. Vi hade med oss på förhand att kampmomentet skulle bli extra viktigt ikväll, och vi svarar upp tillräckligt bra där för att ro hem resultatet.

Kalmar startade matchen bäst. Laget ryckte åt sig ledningen med 2-0, genom mål av Matt Fonteyne och Matthew Struthers innan SSK svarade och gjorde 2-1 genom Daniel Norbe. Efter 8.30 i andra perioden slog Victor Laz till, framspelad av Teemu Väyrynen och Andrew Vanderbeck och gjorde 3-1. SSK reducerade dock till 3-2 genom Nolan Stevens tidigt i tredje perioden av matchen.

Kalmar kunde dock avgöra till 4-2 med 1.37 kvar av matchen genom Andrew Vanderbeck.

Kalmars Andrew Vanderbeck stod för ett mål och två assists och leder nu poängligan i HockeyAllsvenskan.

Kalmar ligger på fjärde plats i tabellen efter matchen, medan SSK är på andra plats.

Kalmar möter Mora i nästa match borta fredag 18 oktober 19.00. SSK möter samma dag Östersunds IK hemma.