Tung förlust på hemmaplan för Borlänge mot Mora

Borlänge hade en riktigt tung match hemma mot Mora, och förlorade med hela 1-11 (1-2, 0-7, 0-2) i J18 Regional väst herr.

Första perioden var jämn. Borlänge inledde bäst och tog ledningen genom Rick Brunemalm efter 8.06, men Mora kvitterade genom Oskar Thim. Och Mora hann också ta ledningen, genom Oliwer Karlsson. I andra perioden var Mora starkast och gick från 1-2 till 1-9 genom mål av Romeo Edvardsen Sörensen, Sebastian Spjuth, Wille Schedvin, Sebastian Nilsson, Noah Svensson, Jacob Appelqvist och Vincent Lanfjärd Risberg. Mora var långt ifrån nöjt där. Mora fortsatte dominansen i tredje perioden och vann till slut med hela 11-1. Målen i sista perioden gjordes av Wille Schedvin och Vincent Lanfjärd Risberg.

Moras Noah Svensson stod för fem poäng, varav ett mål, Vincent Lanfjärd Risberg gjorde två mål och två assist, Wille Schedvin gjorde två mål och spelade fram till ett mål och Lukas Forsmark hade tre assists.

Mora vann senast lagen möttes med 3-1 i Borlänge Ishall.

Nästa motstånd för Borlänge är Färjestad. Lagen möts torsdag 19 september 19.00 i Löfbergs Arena.