Tre poäng till Piteå efter avgörande i slutperioden mot Kalix

Piteå vann borta mot Kalix i Hockeyettan norra med 4-3 (0-2, 3-1, 1-0). Matchen var helt jämn efter två perioder, innan Piteå avgjorde.

Segermålet för Piteå stod Isak Holmström för med bara 29 sekunder kvar av matchen.

I början av matchen var Kalix starkast och ryckte åt sig ledningen med 2-0 genom två snabba mål i mitten av perioden av Stevie O´connor och Simon Andersson. Efter 2.18 i andra perioden nätade Rasmus Similä, framspelad av Oliver Casselsten och Jacob Sundin och reducerade åt Piteå.

Petter Mäkitalo gjorde dessutom 2-2 efter 8.22 på pass av Rasmus Similä.

Isak Holmström gjorde dessutom 2-3 efter 10.00 framspelad av Oskar Lundkvist och Oscar Nilsson.

Kalix Filip Runbjer gjorde 3-3 efter 19.34 på pass av Simon Andersson och Filiph Åström.

Men Piteå avgjorde matchen med 29 sekunder kvar att spela återigen genom Isak Holmström.

Det här var Kalix fjärde uddamålsförlust den här säsongen. Det var även Piteås tredje uddamålsseger.

Piteås nya tabellposition är andra plats, medan Kalix är på sjunde plats.

I nästa match möter Kalix Örnsköldsvik Hockey borta och Piteå möter Hudiksvall borta. Båda matcherna spelas söndag 27 oktober 16.00.