Tre poäng till HV 71 efter avgörande i slutperioden mot Färjestad

HV 71 vann hemma mot Färjestad i J20 Nationell södra herr med 5-3 (0-1, 2-1, 3-1). Matchen var helt jämn efter två perioder, innan HV 71 avgjorde.

Segern var HV 71:s fjärde på de senaste fem matcherna.

Färjestad tog ledningen efter 8.25, genom Mikkel Eriksen framspelad av Joakim Engholm och Jack Berglund. Efter 9.04 i andra perioden nätade Hugo Pettersson, framspelad av Vincent Sandberg och Viktor Olofsson och kvitterade för HV 71.

Färjestads Linus Rydell gjorde 1-2 efter 11.11 på pass av Elias Eriksson.

HV 71:s Joel Abrahamsson gjorde 2-2 efter 13.59 framspelad av Vincent Sandberg.

HV 71 tog kommandot i tredje perioden. Laget inledde målskyttet efter 1.43 genom Viktor Olofsson, och gick upp till 4-2 innan Färjestad svarade.

Till slut blev det 5-3 till HV 71.

Viktor Olofsson gjorde ett mål för HV 71 och spelade dessutom fram till tre mål och Hugo Pettersson stod för ett mål och två assists.

I nästa omgång har HV 71 Örebro Hockey J20 borta i Behrn Arena, onsdag 25 september 19.00. Färjestad spelar borta mot VIK Hockey J20 lördag 21 september 15.00.