Tre klara poäng för Färjestad mot Malmö

Färjestad hade inga problem med Malmö i SHL, och vann hemma med utklassningssiffrorna 8-3 (1-1, 4-1, 3-1).

Första perioden var jämn. Färjestad inledde bäst och tog ledningen genom David Tomasek efter 4.41, men Malmö kvitterade genom Otto Stenberg efter 17.51. Färjestad spelade bäst i andra perioden. Laget vann perioden med 4-1 och ställningen efter två perioder var 5-2.

Hemmalaget var starkast i även i tredje perioden. Laget vann perioden med 3-1 och matchen med 8-3.

Färjestads Viktor Lodin stod för ett mål och tre assists, Magnus Nygren hade tre assists, Michael Lindqvist gjorde två mål och ett målgivande pass och Oskar Steen gjorde tre mål.

Båda lagen har nu två segrar och tre förluster på de senaste fem matcherna, Färjestad med 23–19 och Malmö med 12–16 i målskillnad.

För Färjestad gör resultatet att laget nu ligger på andra plats i tabellen, medan Malmö är på tionde plats. Noteras kan att Färjestad sedan den 25 september har avancerat fem placeringar i tabellen.

Lördag 19 oktober spelar Färjestad hemma mot Leksand 18.00 och Malmö mot Örebro Hockey hemma 15.15 i Malmö Arena.