Tranås starkast i straffläggningen – vann hemma mot Mjölby

Det var jämnt hela vägen när Tranås mötte Mjölby hemma i HockeyEttan västra. Först efter straffar kunde lagen skiljas åt. Hemmalaget var kyligare i avsluten och vann med 3-2 (1-2, 1-0, 0-0, 0-0, 1-0). Oscar Johnsson blev hjälte i straffläggningen.

Mjölby började bäst och gjorde 0-1 redan i matchupptakten. Efter bara 57 sekunder slog Edvin Lundqvist till assisterad av Olle Lockström och David Lindholm.

Laget ökade också ledningen till 0-2 efter 8.49, när Edvin Lundqvist ännu en gång hittade rätt.

Efter 14.46 i första perioden nätade Gabriel Eklund, framspelad av Oscar Johnsson och Alexander Popovic och reducerade åt Tranås.

Tranås kvitterade till 2-2 efter 20.44, när Emil Oksanen fick träff framspelad av Gustaf Malmkvist och Scott Hector.

Tredje perioden slutade mållös, och matchen fortsatte till förlängning. I straffläggningen var det Tranås som avgjorde till 3-2. Den avgörande straffen stod Oscar Johnsson för.

Mjölby har startat svagt och har bara tre poäng efter tre spelade matcher. Tranås tog nu sin första seger.

Fredag 4 oktober 19.00 spelar Tranås borta mot Borås. Mjölby möter Grästorps IK hemma i ProTrain Arena söndag 6 oktober 16.00.