Tingsryd vann klart hemma mot Bäcken

Tingsryd hade inga problem med Bäcken i J20 Region syd herr, och vann hemma med 6-1 (2-1, 2-0, 2-0).

Tingsryd startade matchen bäst. Laget ryckte åt sig en 2-0-ledning genom mål av Tim Leskinen och Edvin Persson Norén innan Bäcken svarade och gjorde 2-1 genom Hugo Kalinagil. I andra perioden var Tingsryd starkast och gick från 2-1 till 4-1 genom mål av David Quist och Algot Persson. Tingsryd fortsatte dominansen i tredje perioden och vann till slut med hela 6-1. Målen i sista perioden gjordes av Algot Persson och Noah Gunnarsson.

Tingsryds Josef Alpsten hade tre assists.

Båda lagen har nu två segrar och tre förluster på de senaste fem matcherna, Tingsryd med 14–18 och Bäcken med 15–18 i målskillnad.

För tabellens utseende betyder det här att Tingsryd ligger på åttonde plats medan Bäcken har sjundeplatsen.

I nästa match, lördag 12 oktober, har Tingsryd Mariestad borta i Mariehus Arena 17.00, medan Bäcken spelar hemma mot Oskarshamn 13.40.