Thomasson och Tamminen bakom Bodens HF:s avgörande mot Kiruna - hockeysverige.se

Thomasson och Tamminen bakom Bodens HF:s avgörande mot Kiruna

Bodens HF vann borta mot Kiruna i Hockeyettan norra med 4-2. Matchen var helt jämn efter två perioder, men avgjordes när Nils Thomasson gjorde 2-3 och Henri Tamminen två minuter senare gjorde 2-4 i sista perioden.

Första perioden var jämn. Bodens HF inledde bäst och tog ledningen genom Daniel Mannberg efter 14.10, men Kiruna kvitterade genom Hampus Landström bara två minuter senare.

Andra perioden blev mållös. 3.11 in i tredje perioden nätade Bodens HF:s Joshua Laframboise på pass av Alexander Wallin och Kevin Arvidsson och gav laget ledningen för Bodens HF.

4.45 in i perioden slog Matej Galbavy till och kvitterade för Kiruna.

Efter 17.27 nätade Nils Thomasson framspelad av Vigor Andersson och Andreas Nilsson och gav Bodens HF ledningen.

Laget punkterade matchen med ett 2-4-mål med 58 sekunder kvar att spela genom Henri Tamminen assisterad av Alexander Wallin och Wille Åström. Det fastställde slutresultatet till 2-4.

Kiruna har en vinst och fyra förluster och 12–17 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan Bodens HF har tre vinster och två förluster och 12–9 i målskillnad.

Bodens HF:s nya tabellposition är andra plats, medan Kiruna är på sjätte plats.

I nästa match, söndag 13 oktober, har Kiruna Sundsvall borta i Brandcode Center 15.00, medan Bodens HF spelar hemma mot Örnsköldsvik Hockey 16.00.