Sverige vann i grupp B i hockey-VM mot Lettland

Sverige vann mot Lettland i grupp B i hockey-VM, med 7-2 (2-0, 4-2, 1-0).

Det här innebär att Sverige nu har fem segrar i följd i grupp B i hockey-VM och är bara två segrar ifrån att gå igenom serien utan förlust.

Sverige startade matchen bäst och ryckte åt sig ledningen med 0-2 genom två snabba mål tidigt i perioden av Rasmus Dahlin och Jonas Brodin. Sverige var starkast i även i andra perioden. Laget vann perioden med 2-4 och ställningen efter två perioder var 2-6.

Laget punkterade matchen med ett 2-7-mål med 1.09 kvar att spela genom Marcus Johansson assisterad av Pontus Holmberg och Lukas Bengtsson. Det fastställde slutresultatet till 2-7.

Sveriges Marcus Johansson stod för tre poäng, varav ett mål.

Efter fem matcher har Lettland nu sju poäng och Sverige har 15 poäng.

Nästa motstånd för Lettland är Slovakien. Lagen möts söndag 19 maj 20.20 i Ostravar Arena. Sverige tar sig an Frankrike måndag 20 maj 16.20.