Surahammar avgjorde i förlängningen mot Sollentuna

Matchen i HockeyEttan östra mellan hemmalaget Surahammar och gästande Sollentuna var oavgjord vid full tid, 2-2. Först i förlängningen kom avgörandet, där hemmalaget spikade segerresultatet, 3-2 (0-0, 2-0, 0-2, 1-0). Stor matchhjälte i förlängningen blev Lukas Henze som stod för det avgörande målet.

Första perioden blev mållös. I andra perioden var det Surahammar som var vassast och ryckte åt sig ledningen med 2-0 genom mål av Lukas Henze och Lukas Söderlund. Sollentuna reducerade och kvitterade till 2-2 genom Lukas Aaw och Erik Stenbacka i tredje perioden. Det sista målet kom med 1.11 kvar att spela. I förlängningen tog det 1.44 innan Surahammar avgjorde till 3-2. Matchvinnare för hemmalaget blev Lukas Henze, framspelad av Lukas Söderlund och Sebastian Tellström Jovicic.

Förlusten var Sollentunas andra uddamålsförlust.

Resultatet innebär att Surahammar ligger kvar på sjätte plats och Sollentuna på fjärde plats i tabellen.

I nästa omgång har Surahammar Brödernas/Väsby borta i Renew Arena, fredag 25 oktober 19.00. Sollentuna spelar borta mot Nyköping lördag 26 oktober 16.00.