Sundsvall tog klar seger mot Örnsköldsvik Hockey

Sundsvall tog en enkel seger mot Örnsköldsvik Hockey borta i Skyttishallen i Hockeyettan norra. Laget dominerade matchen, som slutade 6-1 (1-1, 4-0, 1-0).

Segern var Sundsvalls sjunde på de senaste åtta matcherna.

Första perioden var jämn. Sundsvall inledde bäst och tog ledningen genom Sebastian Kaijser efter 11.08, men Örnsköldsvik Hockey kvitterade genom Julius Hoglert efter 15.34. I andra perioden var det Sundsvall som var starkast och gick från 1-1 till 1-5 genom mål av Axel Abrahamsson, Gustav Marnetoft, Samuel Eklund och Fabian Westling Alm. 5.00 in i tredje perioden slog Martin Arpe till på pass av Samuel Eklund och ökade ledningen för Sundsvall.

Samuel Eklund gjorde ett mål för Sundsvall och två assist.

Resultatet innebär att Örnsköldsvik Hockey ligger kvar på åttonde och sista plats och Sundsvall toppar tabellen. Ett fint lyft för Sundsvall som låg på sjätte plats så sent som den 20 september.

I nästa match, onsdag 23 oktober 19.00, har Örnsköldsvik Hockey Clemensnäs hemma i Skyttishallen, medan Sundsvall spelar hemma mot Hudiksvall.