Sundsvall knep segern i målmässigt jämn match mot Piteå

Hemmalaget Sundsvall tog en uddamålsseger i matchen mot Piteå i Brandcode Center. Laget vann matchen i Hockeyettan norra på lördagen med 4-3 (0-1, 4-1, 0-1).

Segern var Sundsvalls femte på de senaste sex matcherna.

Piteå tog ledningen efter 19.42, genom Isak Holmström på pass av Albin Nylund. Sundsvall förde spelet i andra perioden. Laget vann perioden med 4-1 och ställningen efter två perioder var 4-2.

6.35 in i tredje perioden slog Oskar Lundkvist till på pass av Oliver Casselsten och Oscar Nilsson och reducerade för Piteå. Men mer än så orkade Piteå inte med.

Båda lagen har nu fyra segrar och en förlust på de senaste fem matcherna, Sundsvall med 17–15 och Piteå med 23–14 i målskillnad. Det här var Sundsvalls fjärde uddamålsseger den här säsongen. Förlusten var också Piteås andra uddamålsförlust.

Sundsvalls nya tabellposition är andra plats, medan Piteå fortfarande leder serien. Två poäng skiljer lagen åt.

Sundsvall tar sig an Kiruna i nästa match hemma söndag 13 oktober 15.00. Piteå möter samma dag 16.00 Hudiksvall borta.