Sunderby tog ännu en seger – 7-4 mot Luleå

Sunderby fortsätter starkt i J18 Regional norr herr. När laget mötte Luleå hemma i Sunderby Ishall på torsdagen kom ännu en seger. Laget vann med 7-4 (2-1, 4-1, 1-2). I och med detta har Sunderby fyra segrar i rad.

Sunderby startade matchen starkast. Laget ryckte åt sig en 2-0-ledning genom mål av Benjamin Kujala och Ville Renling innan Luleå svarade och gjorde 2-1 genom Lo Axelsson. Sunderby hade övertaget i andra perioden. Laget inledde målskyttet efter 10.17 genom Ville Renling, och gick upp till 5-1 innan Luleå svarade.

6-2 blev det till slut för Sunderby. Luleå förde spelet i tredje perioden. Laget vann perioden med 1-2 men Sunderby kunde hålla undan och vinna matchen med 7-4.

Sunderbys Wille Höglund stod för två mål och tre assists, Ludwig Skårman gjorde ett mål och spelade dessutom fram till fyra mål och Ville Renling gjorde två mål och ett målgivande pass.

Båda lagen har nu fyra segrar och en förlust på de senaste fem matcherna, Sunderby med 20–14 och Luleå med 26–10 i målskillnad.

Sunderby har elva poäng och Luleå har tolv poäng efter fem omgångar.

Lagen möts igen i nästa match, i Coop Norrbotten Arena onsdag 2 oktober 19.00.