Straffseger för Skellefteå AIK J20 hemma mot Mora

Skellefteå AIK J20 vann en riktigt jämn match mot Mora i J20 Nationell norra herr. Avgörandet kom först i straffläggningen där Skellefteå AIK J20 var starkare och vann med 4-3 (1-1, 1-1, 1-1, 0-0, 1-0). Viktor Klingsell blev matchhjälte med sitt avgörande straffmål.

Moras tränare Erik Johansson tyckte så här om matchen:

– Det var en jämn match med ett Skellefteå som kom ut redo. Vårt boxplay var mycket bättre men vi fortsatte att kämpa med vårt powerplay. Vi tog ledningen tidigt i den tredje perioden och hade några chanser att avgöra matchen. Med mindre än två minuter kvar knöt de ihop det när vi var lata och slarviga i egen zon. Bra lärdom för dessa unga män som måste vara skarpa och göra sitt jobb i 60 minuter.

Första perioden var jämn. Mora inledde bäst och tog ledningen genom Charlie Forslund efter 9.00, men Skellefteå AIK J20 kvitterade genom Tim Dahlgren bara en minut senare. Skellefteå AIK J20 gjorde 2-1 genom Viktor Klingsell efter 14.18 i andra perioden.

Mora kvitterade till 2-2 genom Anton Olsson med 1.50 kvar att spela av perioden. Mora tog ledningen på nytt genom Colin Wetterberg efter 2.50 i tredje perioden.

Skellefteå AIK J20 gjorde 3-3 genom Alfons Ekblad med 1.38 kvar att spela av matchen.

Inget av lagen lyckades göra mål i förlängningen.

Skellefteå AIK J20 har två segrar och tre förluster och 11–24 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan Mora har tre vinster och två förluster och 17–14 i målskillnad. Det här var Skellefteå AIK J20:s andra uddamålsseger den här säsongen. Förlusten var också Moras andra uddamålsförlust.

För hemmalaget betyder resultatet tionde plats i tabellen. Mora är på fjärde plats. Mora var nia i tabellen för åtta dagar sedan, men har fått ett lyft.

Nästa gång lagen spelar i serien är söndag 22 september. Då möter Skellefteå AIK J20 Leksand i Skellefteå Kraft Arena 12.00. Mora tar sig an Luleå borta 11.00.