Rögle-kaptenen säkrade segern – efter straffar

Örebro Hockey mötte Rögle borta i SHL på torsdagen. Vid ordinarie matchslut var matchen oavgjord, och inte heller i förlängningen kunde något lag avgöra. Först i straffläggningen avgjorde Rögle till 2-1 (0-1, 0-0, 1-0, 0-0, 1-0).

Örebro Hockey tog ledningen efter fem minuters spel, genom Christopher Mastomäki assisterad av Linus Arnesson och Glenn Gustafsson.

Inget av lagen lyckades göra mål i andra perioden. Rögle kvitterade till 1-1 med 1.22 kvar att spela genom Linus Sandin framspelad av Josh Dickinson och Michael Kapla.

Förlängningen blev mållös.

Rögle har två segrar och tre förluster och 9–12 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan Örebro Hockey har tre vinster och två förluster och 12–11 i målskillnad. Förlusten var Örebro Hockeys andra uddamålsförlust.

Örebro Hockey ligger på sjunde plats i tabellen efter matchen, medan Rögle är på 13:e plats.

Nästa motstånd för Örebro Hockey är Malmö. Lagen möts lördag 19 oktober 15.15 i Malmö Arena.