Straffar avgjorde – Tyresö Hanviken Hockey vann mot Flemingsberg

Tyresö Hanviken Hockey spelade mot Flemingsberg hemma i en riktigt jämn match i J20 Region öst herr. Efter ordinarie matchtid var matchen oavgjord, lika så efter förlängningen, och först i straffläggningen kunde hemmalaget avgöra till 5-4 (1-4, 2-0, 1-0, 0-0, 1-0). Noel Åslund blev matchhjälte med sitt avgörande straffmål.

Segern var Tyresö Hanviken Hockeys femte på de senaste sex matcherna.

Flemingsberg hade övertaget i första perioden. Laget inledde målskyttet efter 1.07 genom Melwin Eckelöv Forsberg, och gick upp till 0-3 innan Tyresö Hanviken Hockey svarade.

I periodpausen hade Flemingsberg ledningen med 1-4. Tyresö Hanviken Hockey reducerade dock till både 2-4 och 3-4 genom William Due-Boje och Maksim Malakhov efter 19.27 av perioden. 8.14 in i tredje perioden slog Lukas Holmgren till framspelad av Edvin Hurtig och Frantisek Broz och kvitterade för Tyresö Hanviken Hockey.

Inget av lagen lyckades göra mål i förlängningen.

Det här var Tyresö Hanviken Hockeys tredje uddamålsseger den här säsongen.

Tyresö Hanviken Hockey stannar därmed i serieledning, och Flemingsberg på tredje plats, i tabellen.

Nästa motstånd för Tyresö Hanviken Hockey är Göta Traneberg. Lagen möts lördag 12 oktober 17.30 i Tyresö Ishall.