Straffar avgjorde – SSK J20 vann mot Färjestad

Färjestad spelade mot SSK J20 hemma i en riktigt jämn match i J20 Nationell södra herr. Efter ordinarie matchtid var matchen oavgjord, lika så efter förlängningen, och först i straffläggningen kunde SSK J20 avgöra till 4-3 (1-1, 0-2, 2-0, 0-0, 1-0). Adam Hesselvall blev hjälte i straffläggningen.

Första perioden var jämn. Färjestad inledde bäst och tog ledningen genom Gabriel Jansson efter 5.30, men SSK J20 kvitterade genom Adam Hesselvall efter 11.30. Andra perioden var länge mållös. Färjestad gick från 1-1 till 3-1 genom två snabba mål på 2.12 i slutet av perioden av Noel Styrenius och Wille Johansson. 1.53 in i tredje perioden nätade SSK J20:s Lucas Löfström framspelad av Alve Lundström och reducerade för SSK J20.

Laget kvitterade till 3-3 med elva sekunder kvar att spela genom Filip Hesselvall.

I straffläggningen var det SSK J20 som avgjorde till 3-4. Den avgörande straffen stod Adam Hesselvall för. Målet var Adam Hesselvalls femte i J20 Nationell södra herr.

Det här var Färjestads andra uddamålsförlust den här säsongen. Det var även SSK J20:s tredje uddamålsseger.

Färjestads nya tabellposition är sjätte plats, medan SSK J20 är på tionde och sista plats.

Färjestad tar sig an VIK Hockey J20 i nästa match hemma söndag 20 oktober 12.00. SSK J20 möter samma dag 12.30 Örebro Hockey J20 borta.