Straffar avgjorde – Skellefteå vann mot Linköping

Linköping spelade mot Skellefteå hemma i en riktigt jämn match i SHL. Efter ordinarie matchtid var matchen oavgjord, lika så efter förlängningen, och först i straffläggningen kunde Skellefteå avgöra till 4-3 (0-0, 2-1, 1-2, 0-0, 1-0). Oscar Lindberg blev hjälte i straffläggningen.

Den första perioden slutade 0–0. Andra perioden var jämn. Linköping inledde bäst och tog ledningen genom Remi Elie efter 8.24, men Skellefteå kvitterade genom Oscar Lindberg. Och Skellefteå hann också ta ledningen, genom Pär Lindholm. 3.02 in i tredje perioden nätade Linköpings Markus Ljungh på pass av Linus Hultström och Robin Kovacs och kvitterade för Linköping.

10.12 in i perioden slog Martins Dzierkals till framspelad av Anton Heikkinen och Jonathan Pudas och gav laget ledningen för Skellefteå.

Linköping kvitterade till 3-3 med nio sekunder kvar att spela genom Christoffer Ehn på pass av Markus Ljungh och Olle Strandell.

I straffläggningen var det Skellefteå som avgjorde till 3-4. Den avgörande straffen stod Oscar Lindberg för.

Det här var Linköpings fjärde uddamålsförlust den här säsongen.

I tabellen innebär det här att Skellefteå nu ligger på andra plats. Linköping är på nionde plats. Ett fint lyft i tabellen för Skellefteå som så sent som den 25 september låg på tolfte plats.

I nästa match, torsdag 24 oktober 19.00, har Linköping Leksand borta i Tegera Arena, medan Skellefteå spelar hemma mot Färjestad.