Straffar avgjorde när Tingsryd vann mot Olofström

Tingsryd tog emot Olofström hemma i en riktigt jämn match i J20 Region syd herr. Efter ordinarie matchtid var matchen oavgjord, lika så efter förlängningen, och först i straffläggningen kunde hemmalaget avgöra till 4-3 (1-1, 1-1, 1-1, 0-0, 1-0). Algot Danielsson blev hjälte i straffläggningen.

Olofströms huvudtränare Roger Jönsson:

– En match som var väldigt böljande i stora delar där vi har en helt okej första period innan en mycket svagare andra som följs av en stark tredje. Under förlängningen är det mest vi som håller puck och har några starka lägen medan straffarna kan gå lite hur som helt där det tyvärr slutade till Tingsryds fördel.

Första perioden var jämn. Olofström inledde bäst och tog ledningen genom Mike Westmark efter 13.41, men Tingsryd kvitterade genom Hugo Samuelsson bara tre minuter senare. Efter 8.17 i andra perioden gjorde Tingsryd 2-1 genom Liam Bayati.

Olofström kvitterade till 2-2 genom Mike Westmark efter 14.53 av perioden. Olofström tog ledningen på nytt genom Hugo Olsson efter 2.24 i tredje perioden.

Tingsryd kvitterade till 3-3 genom Tim Leskinen med 4.24 kvar att spela av matchen. I straffläggningen var det Tingsryd som avgjorde till 4-3. Den avgörande straffen stod Algot Danielsson för.

Båda lagen har nu två segrar och tre förluster på de senaste fem matcherna, Tingsryd med 14–15 och Olofström med 13–16 i målskillnad. Det här var Tingsryds andra uddamålsseger den här säsongen. Förlusten var också Olofströms tredje uddamålsförlust.

Tingsryd ligger på tolfte plats i tabellen efter matchen, medan Olofström ligger på nionde plats. Noteras kan att Olofström sedan den 18 oktober har avancerat fyra placeringar i tabellen.

Nästa gång lagen spelar i serien är lördag 26 oktober. Då möter Tingsryd Kungälv i Oasen 15.40. Olofström tar sig an Mariestad borta 14.00.