Straffar avgjorde för Rögle i hemmasegern mot SSK J20

Rögle mötte SSK J20 hemma i en match i J20 Nationell södra herr som båda lagen kunde ha vunnit. Efter ordinarie matchtid var det oavgjort, och inte heller i förlängningen kunde något lag avgöra. Först efter straffar kunde hemmalaget vinna med 4-3 (1-0, 1-2, 1-1, 0-0, 1-0). Johannes Neumann blev hjälte i straffläggningen.

– Vi kommer ut och tar tag i matchen direkt i första perioden. Flyttar pucken med kvalité från våra urspel och tar den snabbt fram i banan. Får mycket offensiv tid och bygger upp bra momentum. SSK kommer ut och gasar på i andra perioden och vi hjälper inte varandra på samma sätt, fastnar i egen zon och de får några powerplay med sig. Tredje perioden tycker jag är ganska jämn spelmässigt, skönt att knipa extrapinnen även om vi släppte in 3-3 på slutet, tyckte Rögles huvudtränare Adam Bengtsson, efter matchen.

Rögle tog ledningen efter åtta minuters spel, genom Love Gath på pass av Johannes Neumann. Efter 4.05 i andra perioden slog Winston Cummings till, på pass av Elie Junior Haddad och Ian Petronijevic Lepsa och kvitterade för SSK J20.

Hugo Zetterlund gjorde dessutom 1-2 efter 9.01 framspelad av Ozbej Rep och Lukas Klecka.

Rögles Love Gath gjorde 2-2 efter 15.19 på pass av Johannes Neumann och Isak Norlin. Målet var Love Gaths femte i J20 Nationell södra herr.

Rögle gjorde 3-2 genom Oliver Dejbjerg Larsen efter 10.38 i tredje perioden.

SSK J20 kvitterade till 3-3 genom Hugo Zetterlund med 1.28 kvar att spela av matchen. I straffläggningen var det Rögle som avgjorde till 4-3. Den avgörande straffen stod Johannes Neumann för.

Johannes Neumann gjorde ett mål för Rögle och två målgivande passningar.

Det här var Rögles tredje uddamålsseger den här säsongen. Förlusten var också SSK J20:s andra uddamålsförlust.

I tabellen innebär det här att Rögle nu ligger på fjärde plats. SSK J20 är på tionde och sista plats.

Rögle möter VIK Hockey J20 i nästa match hemma söndag 29 september 12.00. SSK J20 möter samma dag Frölunda borta.