Straffar avgjorde för Hammarby i hemmasegern mot Spånga

Hammarby mötte Spånga hemma i en match i J18 Div 1 östra B herr som båda lagen kunde ha vunnit. Efter ordinarie matchtid var det oavgjort, och inte heller i förlängningen kunde något lag avgöra. Först efter straffar kunde Hammarby vinna med 3-2 (1-0, 1-2, 0-0, 0-0, 1-0). Joel Sundqvist Bastos blev hjälte i straffläggningen.

Hammarby tog ledningen efter 16 minuters spel, genom James Ekbergh framspelad av Noa Claeson. Efter 3.28 i andra perioden slog Teodor Birkeland till, på pass av Eskil Kokoric och gjorde 2-0.

Spångas Linuz Lindberg gjorde 2-1 efter 9.26 framspelad av Hampus Horndahl.

Viktor Wedin gjorde dessutom 2-2 efter 17.41.

Tredje perioden blev mållös. I straffläggningen var det Hammarby som avgjorde till 3-2. Den avgörande straffen stod Joel Sundqvist Bastos för.

Det här var Hammarbys andra uddamålsseger den här säsongen.

Spånga har haft en tuff start på serien och har bara två poäng efter tre spelade matcher. Hammarby har åtta poäng.

Nästa motstånd för Hammarby är Haninge Anchors. Lagen möts söndag 27 oktober 11.00 i Torvalla Ishall.