Storförlust för Östersund hemma mot Luleå

Östersund hade riktigt stora problem med Luleå i J18 Regional norr herr, och föll tungt på hemmaplan med utklassningssiffrorna 1-7 (0-2, 0-2, 1-3).

Luleå startade matchen bäst och ryckte åt sig ledningen med 0-2 genom mål av Måns Josbrant och Leonards Aleksandrs Grundmanis. Luleå gjorde två mål i andra perioden och gick från 0-2 till 0-4. Östersund reducerade dock till 1-4 genom Neo Häggblad tidigt i tredje perioden och gav visst liv till matchen igen av matchen.

Luleå stod därefter för tre raka mål i när laget gick från 1-4 till 1-7. Luleå tog därmed en klar seger.

Leonards Aleksandrs Grundmanis gjorde ett mål för Luleå och tre assist och Oscar Landström hade tre assists.

Resultatet betyder att båda lagen har oförändrad position i tabellen, Östersund på sjunde plats och Luleå i serieledning. Ett fint lyft för Luleå som låg på femte plats så sent som den 18 september.

Nästa motstånd för Östersund är Luleå. Lagen möts lördag 19 oktober 18.00 i Lulebohallen.