Segersviten fortsätter för Skellefteå efter vinst mot Sunderby

På onsdagen kom sjunde raka segern i J18 Regional norr herr för Skellefteå. Det blev 7-0 (2-0, 3-0, 2-0) borta mot Sunderby. Det innebär att Sunderby åkte på sjätte raka förlusten.

– Rättvis seger för Skellefteå. Skellefteå har inte så långa anfall men en del skott på mål vilket avspeglar sig i resultatet. De är ett topplag vilket vi inte är och skillnaden är ungefär det resultatet visar. För oss gäller det att fila på grunderna fram till när serien vänder, kommenterade Sunderbys huvudtränare Patrik Knochenhauer.

I början av matchen var Skellefteå starkast och ryckte åt sig ledningen med 0-2 genom mål av Elis Hansson och Isak Bjuhr. Skellefteå var långt ifrån nöjt där. Skellefteå stod därefter för tre raka mål i andra perioden när laget gick från 0-2 till 0-5. Skellefteå fortsatte dominansen i tredje perioden och vann till slut med hela 7-0. Målen i sista perioden gjordes av Max Johannesén och Olle Lundström.

Isak Bjuhr gjorde ett mål för Skellefteå och spelade dessutom fram till två mål.

Skellefteås nya tabellposition är andra plats, medan Sunderby är på åttonde plats. Ett fint lyft i tabellen för Skellefteå som så sent som den 19 september låg på sjunde plats.

Nästa motstånd för Sunderby är Timrå. Skellefteå tar sig an Modo Hockey J18 borta. Båda matcherna spelas lördag 19 oktober 16.00.