Rydén stor straffhjälte – efter IKO:s vändning

Oskarshamn vann till slut en jämn match mot Nybro i Hockeyallsvenskan. Avgörandet kom först i straffläggningen där bortalaget var starkare och vann med 3-2 (0-1, 1-1, 1-0, 0-0, 1-0). Zion Nybeck blev matchhjälte med sitt avgörande straffmål.

Nybro tog ledningen efter 12.09, genom Anton Svensson framspelad av Kalle Holm och Leo Sahlin Wallenius. Nybro gjorde 2-0 genom Otto Henell efter 4.01 i andra perioden.

Oskarshamn reducerade dock till 2-1 genom Niclas Burström med 2.19 kvar att spela av perioden. 1.45 in i tredje perioden nätade Oskarshamns Gustaf Westlund på pass av Ludvig Östman och Axel Landén och kvitterade för Oskarshamn. I straffläggningen var det Oskarshamn som avgjorde till 2-3. Den avgörande straffen stod Zion Nybeck för.

Nybro har en vinst och fyra förluster och 7–14 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan Oskarshamn har tre vinster och två förluster och 15–16 i målskillnad. Det här var Nybros fjärde uddamålsförlust den här säsongen. Det var även Oskarshamns andra uddamålsseger.

Nybro ligger på tionde plats i tabellen efter matchen, medan Oskarshamn är på sjunde plats.

Nybro tar sig an Tingsryd i nästa match hemma lördag 12 oktober 20.30. Oskarshamn möter samma dag 18.00 Östersunds IK hemma.