Seger på straffar för Lidingö borta mot Nacka

Lidingö vann till slut en jämn match mot Nacka i J18 regional öst herr. Avgörandet kom först i straffläggningen där Lidingö var starkare och vann med 3-2 (1-1, 0-1, 1-0, 0-0, 1-0). Wille Andersson Jöhnk blev hjälte i straffläggningen.

Första perioden var jämn. Nacka inledde bäst och tog ledningen tidigt genom Jonathan Thyselius efter 2.01, men Lidingö kvitterade genom Wille Andersson Jöhnk i slutet av perioden. Efter 7.07 i andra perioden slog Fabian Welin till, framspelad av Mathias Frantz och gav Nacka ledningen. Lidingö kvitterade till 2-2 med tolv sekunder kvar att spela genom Matej Vitek på pass av Wille Andersson Jöhnk och Ludvig Malmström. I straffläggningen var det Lidingö som avgjorde till 2-3. Den avgörande straffen stod Wille Andersson Jöhnk för.

Lidingös Wille Andersson Jöhnk stod för tre poäng, varav två mål.

Nacka har fem förluster och 12–23 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan Lidingö har två vinster och tre förluster och 10–19 i målskillnad. Det här var Nackas fjärde uddamålsförlust den här säsongen. Det var även Lidingös andra uddamålsseger.

Nacka stannar därmed på elfte plats, och Lidingö sist, på tolfte plats, i tabellen.

Nästa gång lagen spelar i serien är torsdag 24 oktober. Då möter Nacka SDE i Stockhagens Ishall 19.10. Lidingö tar sig an Djurgården borta 19.30.