Seger för Tyskland mot Kazakstan

Tyskland vann mot Kazakstan i grupp B i hockey-VM. Segersiffrorna skrevs till 8-2 (2-1, 3-0, 3-1).

Tyskland startade matchen starkast. Laget ryckte åt sig ledningen med 2-0, genom mål av Maksymilian Szuber och Parker Tuomie innan Kazakstan svarade och gjorde 2-1 genom Roman Starchenko. I andra perioden var Tyskland starkast och gick från 2-1 till 5-1 genom mål av JJ Peterka, Lukas Reichel och Lukas Kalble. 10.27 in i tredje perioden nätade Tysklands Lukas Reichel återigen på pass av JJ Peterka och Wojciech Stachowiak och ökade ledningen för Tyskland.

11.52 in i perioden slog Artyom Korolyov till på pass av Oleg Boiko och Alikhan Asetov och reducerade för Kazakstan. Men mer än så orkade Kazakstan inte med.

Efter 14.14 slog Frederik Tiffels till framspelad av Nico Sturm och ökade ledningen för Tyskland.

Tyskland punkterade matchen med ett 8-2-mål med 1.26 kvar att spela genom Maximilian Kastner assisterad av Alexander Ehl. Det fastställde slutresultatet till 8-2.

JJ Peterka gjorde ett mål för Tyskland och tre målgivande passningar och Wojciech Stachowiak hade fyra assists.

Kazakstan har startat svagt och har bara tre poäng efter fem spelade matcher. Tyskland har nio poäng.

Lördag 18 maj 16.20 spelar Tyskland mot Polen. Kazakstan möter USA i Ostravar Arena söndag 19 maj 16.20.