Seger för Danmark mot Storbritannien

Danmark vann mot Storbritannien i grupp A i hockey-VM. Segersiffrorna skrevs till 4-3 (2-2, 1-1, 1-0).

Christian Wejse blev matchhjälte med sitt avgörande 4-3-mål 12.01 in i tredje perioden.

Storbritannien tog ledningen efter fem minuters spel, genom Liam Kirk på pass av Johnny Curran och Sam Ruopp.

Danmark kvitterade till 1-1 efter 6.26, när Mikkel Aagaard fick träff framspelad av Oscar Molgaard och Nick Olesen.

Laget tog också ledningen efter 8.25, när Phillip Bruggisser slog till assisterad av Nick Olesen och Christian Wejse.

Storbritannien kvitterade till 2-2 efter 10.34, när Cade Neilson hittade rätt framspelad av Evan Mosey och Ben Lake.

Efter 1.42 i andra perioden gjorde Danmark 2-3, på nytt genom Mikkel Aagaard.

Med 1.26 kvar att spela av perioden kunde Nathanael Halbert gjorde 3-3 för Storbritannien. 12.01 in i tredje perioden slog Christian Wejse till framspelad av Joachim Blichfeld och Phillip Bruggisser och avgjorde matchen för Danmark.