Ryck i sista perioden avgjorde för Linköping borta mot Malmö

En jämn match mellan hemmalaget Malmö och gästande Linköping avgjordes först i tredje perioden. Då drog Linköping ifrån och vann matchen i J20 Nationell södra herr med 6-4 (2-3, 2-1, 2-0).

Linköpings tränare Jimmy Anderström om matchen:

– En väldigt stark prestation av spelarna. Ligga under med 4-2 efter halva matchen, match 3 på 3 dagar, och vända till 4-6, det är på riktigt imponerande. Vi fortsätter ta steg som både individer och lag, vilket gläder en tränare.

Segern var Linköpings fjärde på de senaste fem matcherna.

Malmö var vassast i första perioden. Laget vann perioden med 3-2.

Efter 3.12 i andra perioden nätade Tristan Lee Juhl Petersen på nytt, på pass av Wille Magnertoft och Max Vilén och gjorde 4-2.

Linköpings Oscar Holmertz gjorde 4-3 efter 9.51 framspelad av Eddie Genborg.

Sebastian Peter gjorde dessutom 4-4 efter 15.53 på pass av David Norgren och Leo Hendén.

I tredje perioden var Linköping starkast och gick från 4-4 till 4-6 genom mål av Gustav Pettersson och Felix Öhrqvist och avgjorde matchen. Det sista målet kom med 3.30 kvar att spela.

Resultatet innebär att Malmö ligger kvar på nionde plats och Linköping toppar tabellen. Så sent som den 3 oktober låg Linköping på sjätte plats i tabellen.

Nästa motstånd för Malmö är Rögle. Lagen möts fredag 1 november 19.00 i Catena Arena. Linköping tar sig an Frölunda borta lördag 2 november 16.00.