Ryck i sista perioden avgjorde för Kalmar borta mot Mora

En jämn match mellan hemmalaget Mora och gästande Kalmar avgjordes först i tredje perioden. Där var Kalmar starkare och vann matchen i Hockeyallsvenskan med 3-2 (0-1, 2-1, 1-0).

Segermålet för Kalmar stod Matt Fonteyne för 2.04 in i sista perioden.

Mora tog ledningen efter 11.35, genom Todd Burgess framspelad av Martin Johnsen och Max Martin. Efter 1.48 i andra perioden slog Matt Fonteyne till, framspelad av Matthew Struthers och kvitterade för Kalmar.

Moras Markus Modigs gjorde 2-1 efter 8.43 på pass av Ture Linden.

Kalmars Ludvig Jardeskog gjorde 2-2 efter 17.28 framspelad av Linus Skager och Arvid Hurtig.

2.04 in i tredje perioden slog Matt Fonteyne till ännu en gång på pass av Ludvig Jardeskog och Arvid Hurtig och avgjorde matchen för Kalmar. Därmed hade laget vänt matchen.

Mora har två vinster och tre förluster och 12–19 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan Kalmar har tre vinster och två förluster och 15–12 i målskillnad. Det här var Moras tredje uddamålsförlust den här säsongen.

Moras nya tabellposition är åttonde plats, medan Kalmar är på fjärde plats.

Nästa motstånd för Mora är Djurgården. Kalmar tar sig an Bik Karlskoga borta. Båda matcherna spelas onsdag 23 oktober 19.00.