Rögle vann mot Växjö – trots tidigt underläge

Växjö var i ledningen med 2-0 i Bjäre Entreprenad Arena efter första perioden. Men Rögle vände och vann. Till slut blev det 5-4 (0-2, 4-1, 1-1) i matchen i J18 Regional syd herr.

Douglas Flygt stod för Rögles avgörande mål 14.48 in i tredje perioden.

I början av matchen var Växjö starkast och ryckte åt sig ledningen med 0-2 genom mål av Albin Laksonen och Conrad Svensson. Rögle förde spelet i andra perioden. Laget vann perioden med 4-1 och ställningen efter två perioder var 4-3.

4.01 in i tredje perioden slog Vincent Bengtsson till framspelad av Nils Fagerblom och kvitterade för Växjö.

14.48 in i perioden nätade Rögles Douglas Flygt på pass av Liam Adolfsson och Charlie Nilsson Nadj och avgjorde matchen för Rögle.

Rögles Douglas Flygt stod för ett mål och tre assists.

Förlusten var Växjös andra uddamålsförlust.

För hemmalaget betyder resultatet sjunde plats i tabellen. Växjö är på nionde plats.

I nästa match möter Rögle Oskarshamn borta och Växjö möter Malmö hemma. Båda matcherna spelas torsdag 3 oktober 19.00.