Rödin och Andersson matchvinnare för Brynäs mot Skellefteå

Matchen mellan hemmalaget Skellefteå och gästande Brynäs i SHL var lika efter full tid, efter en sen kvittering av Brynäs Anton Rödin. I förlängningen kunde Brynäs avgöra till 4-3 (1-0, 0-2, 2-1, 1-0) genom Axel Andersson efter 2. 50 och fullborda vändningen.

Axel Andersson blev matchhjälte med sitt avgörande 4-3-mål 2.50 in i förlängningen.

Brynäs tog ledningen efter sju minuters spel, genom Tyler Vesel assisterad av Theo Lindstein och Greg Scott. Efter 12.34 i andra perioden nätade Rickard Hugg, på pass av Marcus Eriksson och Pär Lindholm och kvitterade för Skellefteå.

Pär Lindholm gjorde dessutom 2-1 efter 19.35 framspelad av Axel Sandin-Pellika och Arvid Lundberg.

4.04 in i tredje perioden slog Jordan Schroeder till på pass av Oskar Lindblom och Anton Rödin och kvitterade för Brynäs.

7.04 in i perioden nätade Skellefteås Andreas Johnson framspelad av Jonathan Pudas och Zeb Forsfjäll och gav laget ledningen för Skellefteå.

Efter 17.42 nätade Anton Rödin och kvitterade för Brynäs.

I förlängningen tog det 2.50 innan Brynäs också avgjorde till 3-4. Stor matchhjälte blev Axel Andersson, framspelad av Tyler Vesel.

Det här var Brynäs tredje uddamålsseger.

Det här betyder att Skellefteå nu ligger på tredje plats i tabellen, och Brynäs är på sjätte plats.

I nästa match, lördag 19 oktober, har Skellefteå Modo Hockey borta i Hägglunds Arena 18.00, medan Brynäs spelar borta mot Luleå 15.15.