Philip Bertilsson fixade segern för Borås i matchen mot Karlskrona

Det blev ett riktigt målfyrverkeri för Borås Philip Bertilsson i matchen mellan Borås och Karlskrona i J20 Region syd herr. Philip Bertilsson stod för hela fyra mål i matchen som Borås vann på hemmaplan med 5-3 (1-2, 2-1, 2-0).

– Bra genomförd match av oss. Vi slarvar lite i stunder hemåt, men är effektivare framåt idag än vad vi varit innan och det blir avgörande idag, kommenterade Borås tränare Karl Wengdahl efter matchen.

I och med detta har Borås hela sex raka segrar i J20 Region syd herr.

Karlskrona tog ledningen efter 5.44, genom Valter Holgersson på pass av Emil Jakobsen Saaby.

Borås kvitterade till 1-1 efter 9.03, när Philip Bertilsson slog till framspelad av Alex Bryngelsson och Tarik Mahmutovic.

Karlskrona tog ledningen på nytt efter 14.36, återigen genom Valter Holgersson assisterad av Robin Eskelinen och Sixten Sjöstrand.

Efter 2.46 i andra perioden nätade Melcer Swensson, framspelad av Carl Olsson och Jonathan Özdemir och gjorde 1-3.

Borås Philip Bertilsson gjorde 2-3 efter 4.05 framspelad av Alex Bryngelsson och Tarik Mahmutovic.

Alex Bryngelsson gjorde dessutom 3-3 efter 9.27 på pass av Joel Greén. Målet var Alex Bryngelssons femte i J20 Region syd herr.

Borås startade tredje perioden bäst och gick från 3-3 till 5-3 genom två mål av Philip Bertilsson tidigt i perioden och avgjorde matchen.

Alex Bryngelsson gjorde ett mål för Borås och spelade dessutom fram till tre mål, Philip Bertilsson gjorde fyra mål och Tarik Mahmutovic hade tre assists.

Karlskrona ligger på fjärde plats i tabellen efter matchen, medan Borås leder serien.

Nästa motstånd för Borås är Kungälv. Lagen möts tisdag 15 oktober 19.40 i Oasen. Karlskrona tar sig an Kungälv hemma lördag 12 oktober 13.00.