Oskarshamn vinnare mot Bik Karlskoga – avgjorde i förlängningen - hockeysverige.se

Första hemmasegern för Oskarshamn

Oskarshamns väg till seger mot BIK Karlskoga hemma i Hockeyallsvenskan blev allt annat än enkel. Först i förlängningen kunde hemmalaget avgöra till 3-2 (1-0, 0-1, 1-1, 1-0) och ta bonuspoängen. Matchhjälte blev Erik Bradford, som gjorde det avgörande målet i förlängningen.

Erik Bradford sköt segermålet för Oskarshamn. Foto: Suvad Mrkonjic/Bildbyrån

Oskarshamn tog ledningen efter 19.27, genom Filip Sveningsson assisterad av Rasmus Bengtsson och Zion Nybeck. Efter 13.57 i andra perioden nätade Henrik Larsson, på pass av Theodor Pistek och Eskild Bakke Olsen och kvitterade för BIK Karlskoga. Efter 8.13 i tredje perioden gjorde Oskarshamn 2-1, på nytt genom Filip Sveningsson.

BIK Karlskoga gjorde 2-2 genom Rikard Olsén efter 11.03 av matchen. I förlängningen tog det 3.14 innan Oskarshamn avgjorde till 3-2. Stor matchhjälte blev Erik Reed Bradford, framspelad av Zion Nybeck och Michael Joyaux.

Oskarshamns Zion Nybeck utmärkte sig och hade tre assists.

I tabellen innebär det här att BIK Karlskoga nu ligger på fjärde plats. Oskarshamn är på sjunde plats.

Oskarshamn möter Nybro i nästa match borta fredag 11 oktober 19.00. BIK Karlskoga möter samma dag SSK hemma.