Oskarshamn segrade i toppmötet – Hampus Karlsson hjälte

Oskarshamn tog emot Björklöven i onsdagens toppmöte i Hockeyallsvenskan. Och det slutade med seger för hemmalaget Oskarshamn, som besegrade Björklöven med 5-2 (2-0, 1-1, 2-1).

Det här betyder dock inga förändringar i tabellen. Oskarshamn ligger kvar på tredje plats i tabellen, och Björklöven är i fortsatt serieledning.

I och med detta har Oskarshamn hela sju raka segrar i Hockeyallsvenskan.

I början av matchen var Oskarshamn starkast och ryckte åt sig ledningen med 2-0 genom mål av Axel Wemmenborn och Eero Savilahti. Oskarshamn ökade ledningen till 3-0 genom Hampus Karlsson efter 3.06 i andra perioden.

Björklöven reducerade dock till 3-1 genom Gustav Possler med 1.58 kvar att spela av perioden. Efter 20 sekunder i tredje perioden reducerade Björklöven på nytt genom Fredrik Forsberg framspelad av Marcus Nilsson och Theoklis Theocharidis.

10.18 in i tredje perioden slog Rasmus Bengtsson till på pass av Lukas Vesterlund och Georg Weigelt och ökade ledningen för Oskarshamn.

Laget punkterade matchen med ett 5-2-mål med 26 sekunder kvar att spela genom Georg Weigelt framspelad av Lukas Vesterlund och Ludvig Östman.

Noteras kan att Oskarshamn sedan den 26 september har avancerat fem placeringar i tabellen.

Fredag 25 oktober spelar Oskarshamn borta mot SSK 19.00 och Björklöven mot Djurgården borta 20.30 på Hovet.