Olofström starkast – avgjorde i förlängningen mot Hanhals

Olofströms väg till seger mot Hanhals hemma i J20 Region syd herr blev allt annat än enkel. Först i förlängningen kunde hemmalaget avgöra till 4-3 (0-1, 2-1, 1-1, 1-0) och ta bonuspoängen. Stor matchhjälte i förlängningen blev Artem Kruglov som gjorde det avgörande målet.

– Återigen är vi inte riktigt med från start, tycker att vi har det jobbigt i första perioden. Sedan från andra och framåt spelar vi mer som vi ska, surt att släppa in mål på slutet men skönt ändå att knipa bonuspoängen i förlängningen, kommenterade Olofströms huvudtränare Roger Jönsson.

Det var första segern för Olofström, efter 2-5 mot Halmstad HF i premiären.

Hanhals tog ledningen efter åtta minuters spel, genom Oliver Olsson på pass av Liam Elofsson och Alfons Jentler. Efter 11.01 i andra perioden nätade Mike Westmark, framspelad av Frederik Rundh och Matheo Parkosidis och kvitterade för Olofström.

Hanhals Axel Rikardsson gjorde 1-2 efter 12.12 på pass av Edvin Ahlstedt och Alfons Jentler.

Olofströms Mike Westmark gjorde 2-2 efter 15.33 på pass av Malte Hedlin.

Efter 14.23 i tredje perioden gjorde Olofström 3-2 genom Leo Widén.

Hanhals kvitterade till 3-3 genom Alfons Jentler med 2.19 kvar att spela av matchen. I förlängningen tog det 2.57 innan Olofström avgjorde till 4-3. Matchvinnare för hemmalaget blev Artem Kruglov, framspelad av Matheo Parkosidis och Lukas Scheffmann.

Hanhals Alfons Jentler stod för tre poäng, varav ett mål. Mike Westmark gjorde två mål och spelade dessutom fram till ett mål för Olofström.

Nästa motstånd för Olofström är Karlskrona. Lagen möts tisdag 1 oktober 19.00 i NKT Arena.