Olofström avgjorde tät match mot Kungälv i tredje perioden

Matchen mellan hemmalaget Kungälv och gästande Olofström var jämn ända till den tredje perioden. Där avgjorde Olofström och vann matchen i J20 Region syd herr med 3-2 (1-1, 1-1, 1-0).

Olofströms huvudtränare Roger Jönsson tyckte till om matchen:

– Idag är jag supernöjd med lagets sätt att jobba över 60 minuter, vi är konsekventa i spelet utan puck och får utdelning till slut.

Segermålet för Olofström stod Malte Hedlin för 17.12 in i tredje perioden.

Första perioden var jämn. Olofström inledde bäst och tog ledningen genom Malte Hedlin efter 10.37, men Kungälv kvitterade genom Johan Henriksson bara två minuter senare. Efter 6.50 i andra perioden gjorde Kungälv 2-1 genom Jacob Ekberg.

Olofström kvitterade till 2-2 genom Artem Kruglov efter 19.46 av perioden. 17.12 in i tredje perioden nätade Olofströms Malte Hedlin på nytt framspelad av Leo Widén och Mike Westmark och avgjorde matchen för Olofström.

Det här var Kungälvs andra uddamålsförlust den här säsongen. Det var även Olofströms andra uddamålsseger.

Det här betyder att Kungälv nu ligger på tionde plats i tabellen, och Olofström är på elfte plats.

I nästa match, lördag 12 oktober, har Kungälv Karlskrona borta i NKT Arena 13.00, medan Olofström spelar hemma mot IF Troja-Ljungby 14.00.