Nacka tappade matchen i tredje perioden mot SSK J18

Det var länge en jämn match för Nacka hemma mot SSK J18. Men i tredje perioden avgjorde SSK J18 och vann matchen i J18 regional öst herr med 5-4 (2-2, 1-1, 2-1).

Nacka tog ledningen efter 5.27, genom Kevin Sörlin framspelad av Albin Andersson.

SSK J18 kvitterade till 1-1 efter 7.20, när Nils Håkansson fick träff på pass av Alfred Lagerberg och Noel Lundell.

Nacka tog ledningen på nytt efter 8.31, genom Oskar Bal assisterad av Sebastian Wiman.

SSK J18 kvitterade till 2-2 efter 11.58, när Ian Petronijevic Lepsa slog till framspelad av Nils Håkansson och Noel Lundell.

Nacka tog ledningen på nytt efter 20.23, när Mathias Frantz hittade rätt assisterad av Oskar Bal och Sebastian Wiman.

Efter 7.25 i andra perioden slog Jason Rosqvist till, framspelad av Mille Forslund och Marlon Mahlberg och kvitterade för SSK J18.

Nils Håkansson gjorde dessutom 3-4 efter 20.24 på pass av Ian Petronijevic Lepsa och William Säfström.

SSK J18 gjorde 3-5, återigen genom Ian Petronijevic Lepsa med 57 sekunder kvar i perioden i tredje perioden och tog ett rejält grepp om matchen.

Nacka reducerade dock till 4-5 genom Matiss Zilitis när bara en minut återstod att spela, och gav matchen spänning sista 50 sekunderna.

Nils Håkansson och Ian Petronijevic Lepsa gjorde två mål och en assist var för SSK J18.

Det här var Nackas andra uddamålsförlust den här säsongen.

Nacka har fyra poäng och SSK J18 har tolv poäng efter fyra omgångar.

Nästa motstånd för Nacka är Sollentuna. Lagen möts söndag 6 oktober 18.00 i SVEAB Annex.