Nacka föll mot starka AIK – femte raka förlusten

Två sviter förlängdes när elfteplacerade Nacka mötte AIK hemma i J18 regional öst herr. AIK vann med 4-5 (2-1, 1-1, 1-2, 0-0, 0-1) efter straffar och har nu fem raka segrar, medan Nacka har fem raka förluster.

Nacka tog ledningen efter tio minuters spel, genom Millian Virkkunen framspelad av Vidar Bildsten.

AIK kvitterade till 1-1 efter 12.37, genom Max Eriksson assisterad av Mattias Nyberg och William Carlsson.

Nacka tog ledningen på nytt efter 14.15, när Hugo Mikaelsson fick träff på pass av Oskar Bal och Sebastian Wiman.

Efter 7.20 i andra perioden slog Alexander Hedberg Bouveron till, framspelad av Zach Carlsson och Loke Halldin och kvitterade för AIK.

Nackas Liam Thunberg Josende gjorde 3-2 efter 15.58 på pass av Vidar Bildsten.

Nacka utökade ledningen genom Noah Herndal efter 4.58 i tredje perioden.

Men AIK stod för en grym upphämtning till 4-4 med två mål på bara 0.50. Kian Alvarsson gjorde 4-3 efter 18.25 och Max Eriksson fullbordade comebacken efter 19.15. I straffläggningen var det AIK som avgjorde till 4-5. Den avgörande straffen stod Max Eriksson för.

Max Eriksson gjorde tre mål för AIK.

Det här var Nackas tredje uddamålsförlust den här säsongen.

För tabellens utseende betyder det här att Nacka ligger på elfte plats medan AIK har andraplatsen.

Nästa motstånd för Nacka är Almtuna. Lagen möts söndag 13 oktober 14.00 i Gränbyhallen.