Mörrum avgjorde i förlängningen mot Alvesta

Det blev en riktigt spännande match när Mörrum mötte Alvesta i HockeyEttan södra. Matchen avgjordes först i förlängningen där hemmalaget var starkast, och segerresultatet blev därmed 5-4 (1-1, 1-3, 2-0, 1-0). Matchhjälte blev Khalid Ibrahim, som gjorde det avgörande målet med bara fem sekunder kvar att spela i förlängningen.

Det var första segern för Mörrum, efter 0-6 mot Karlskrona i premiären.

Första perioden var jämn. Alvesta inledde bäst och tog ledningen tidigt genom Isak Brandt efter 2.25, men Mörrum kvitterade genom August Renemark efter 8.03. Mörrum tog ledningen med 2-1 genom Mathias Kemppi efter 7.58 i andra perioden.

Alvesta gjorde dock tre raka mål och gick från underläge 2-1 till ledning med 2-4. 11.24 in i tredje perioden slog Lucas Folkesson till framspelad av Adam Ingvarsson och Amadeus Liljegren-Rungegård och reducerade för Mörrum.

Efter 12.30 slog Elias Andersson till framspelad av Rasmus Leijonhielm och Leo Klavhed och kvitterade för Mörrum.

I förlängningen tog det 4.55 innan Mörrum också avgjorde till 5-4. Matchvinnare för hemmalaget blev Khalid Ibrahim, framspelad av Adam Ingvarsson.

Mörrums Adam Ingvarsson hade tre assists.

Mörrum möter Västervik i nästa match borta fredag 27 september 19.00. Alvesta möter samma dag Troja/Ljungby borta.