MoDs galna vändning – till övertidsseger

Matchen i SDHL mellan hemmalaget Skellefteå och gästande Modo var oavgjord vid full tid, 3-3. Först i förlängningen kom avgörandet, där Modo spikade segerresultatet, 4-3 (0-2, 2-1, 1-0, 1-0). Mira Hallin spelade en avgörande roll för Modo när han stod för det vinnande målet i förlängningen.

Skellefteå startade matchen bäst och ryckte åt sig ledningen med 2-0 genom mål av Ronja Mogren och Marah Wagner. Skellefteå ökade ledningen till 3-0 genom Sini Karjalainen efter 7.36 i andra perioden.

Modo reducerade dock till både 3-1 och 3-2 genom Lauren Bellefontaine och Ebba Hedqvist efter 14.37 av perioden. 14.37 in i tredje perioden nätade Modos Wilma Sundin på pass av Brooke Mcquigge och kvitterade för Modo. I förlängningen tog det 3.48 innan Modo också avgjorde till 3-4. Matchvinnare för bortalaget blev Mira Hallin, på pass av Brooke Mcquigge och Linnéa Andersson.

Det här var Modos tredje uddamålsseger – och deras sjätte på de senaste sju matcherna.

Nästa motstånd för Modo är Linköping. Lagen möts fredag 11 oktober 18.00 i Hägglunds Arena.