Formstarka Leksand vann mot Brynäs

Det går fortsatt bra för Leksand i J20 Nationell norra herr. På söndagen mötte laget Brynäs i Monitor ERP Arena och tog med sig ännu en seger. Därmed har laget vunnit fem matcher i rad, och är fortfarande obesegrat i år. Segerresultatet mot Brynäs blev 3-2 (1-0, 1-1, 1-1) efter ett hattrick av Melvin Novotny.

Brynäs tränare Victor Grönberg tyckte så här om matchen:

– En rolig hockeymatch med högt tempo och bra kamper. Tycker Leksand vinner fler skridskodueller än oss idag vilket blir matchavgörande. Vi tar lärdom från denna match och går vidare.

Första perioden var jämn. Leksand inledde bäst och tog ledningen genom Melvin Novotny efter 19.50, men Brynäs kvitterade genom Hugo Lejon i slutet av perioden. Leksand gjorde dock två snabba mål i andra perioden och gick från 1-1 till 1-3, båda målen av Melvin Novotny, och punkterade matchen. Brynäs reducerade till 2-3 med 1.31 kvar att spela genom Theo Östberg assisterad av Hugo Lejon. Men mer än så orkade Brynäs inte med.

Melvin Novotny gjorde tre mål för Leksand och har svarat för nio poäng (5+4) på säsongens fem första matcher.

Brynäs har nu nio poäng och Leksand har 15 poäng när båda lagen har spelat fem matcher.

I nästa omgång har Brynäs Timrå J20 hemma i Monitor ERP Arena, lördag 21 september 14.00. Leksand spelar borta mot Luleå fredag 20 september 18.00.