Mariestad vann mot Grästorps IK efter Wiggo Weinös två mål

Det blev Mariestad som gick segrande ur mötet med Grästorps IK i HockeyEttan västra på bortaplan, med 5-2 (0-1, 3-1, 2-0).

Mariestads tränare Ronny Helander:

– Efter en jämn förstaperiod så tar vi över matchen mer och mer och vinner välförtjänt. Men grästorp bjöd verkligen upp till kamp men orkade inte riktigt med i andra när vi skruvade upp tempot. Skönt med en derbyseger. Nu ser vi fram emot en seriefinal i Borås på lördag.

Segern var Mariestads sjunde på de senaste åtta matcherna.

Grästorps IK tog ledningen efter 9.26, genom Helmer Rydholm framspelad av David Lundmark och Simon Siwert. Efter 2.23 i andra perioden nätade Linus Lööf, och kvitterade för Mariestad.

Jesper Lindén gjorde dessutom 1-2 efter 12.16 på pass av Tobias Aronsson och Emil Smedberg.

Grästorps IK:s David Lundmark gjorde 2-2 efter 15.15 framspelad av Anton Kivelä och Rasmus Berntsson.

Mariestads Wiggo Weinö gjorde 2-3 efter 19.42 på pass av André Astley Rydberg.

Mariestad startade tredje perioden bäst och gick från 2-3 till 2-5 genom två snabba mål tidigt i perioden av Adam Karlsson och Wiggo Weinö och avgjorde matchen.

Grästorps IK:s nya tabellposition är åttonde plats, medan Mariestad är på andra plats.

I nästa match, lördag 2 november, har Grästorps IK Forshaga borta i Ängevi Ishall 16.00, medan Mariestad spelar borta mot Borås 18.00.