Målfest när Visby/Roma krossade Sollentuna i SVEAB Annex

Visby/Roma hade inga problem med Sollentuna i HockeyEttan östra, och vann borta med utklassningssiffrorna 10-3 (1-1, 4-1, 5-1).

Visby/Romas assisterande tränare Einar Engström kommenterade matchen:

– Kul att vi gör många mål, vi visste att det skulle lossna förr eller senare med alla chanser vi har skapat. Matchen är väl inte vår bästa insats i år och vi är lite slarviga med pucken, men en bra seger. Nu är det bara ladda om för ny match imorgon mot Nyköping.

Segern var Visby/Romas femte på de senaste sex matcherna.

Första perioden var jämn. Sollentuna inledde bäst och tog ledningen tidigt genom Ture Edvardsson efter 2.55, men Visby/Roma kvitterade genom Elias Lindström efter 8.55. Visby/Roma var starkast i andra perioden. Laget vann perioden med 1-4 och ställningen efter två perioder var 2-5.

Visby/Roma hade övertaget i tredje perioden. Laget inledde målskyttet efter 5.03 genom Wille Bärehag, och gick upp till 2-7 innan Sollentuna svarade.

3-10 blev det till slut för Visby/Roma.

Visby/Romas Elias Lindström stod för fem poäng, varav två mål, Alexander Bjurström hade fyra assists och Hampus Engman gjorde ett mål och två assist.

Resultatet innebär att Sollentuna ligger kvar på fjärde plats och Visby/Roma på andra plats i tabellen. Visby/Roma var åtta i tabellen för 28 dagar sedan, men har fått ett lyft.

Nästa gång lagen spelar i serien är söndag 20 oktober. Då möter Sollentuna Surahammar i Surahallen 16.00. Visby/Roma tar sig an Nyköping borta 15.00.